Vezetőknek

Céges Vállalati Tréning

Céges tréning:

Azoknak a cégeknek szól, akik szeretnének egységes folyamatot és módszertant teremteni a kiválasztási gyakorlatukhoz, vagy alkalmazkodva az üzleti kihívásokhoz új elemeket, módszereket kívánnak bevezetni a keresési és kiválasztási gyakorlatukba. Ebben az esetben a cégre szabott tréning azonnali válaszokat ad a napi kihívásokra, pontosabb válaszokat adhat a személyes problémákra. A céges tréning terepe a HR és az üzleti vezetők közötti párbeszédnek, ami közvetlen pozitív hatást gyakorol a HR szakmai hitelességére és a szempontjainak a méltánylására a vezetők körében. Alkalmat teremt arra is, hogy a HR még jobban értse az üzlet prioritásait, elvárásait az emberi erőforrások területén

Belső pozíció kiválasztásának végigkövetése:

A trénerek belső pozíció(k) kiválasztásának menetén keresztül mutatják be a hatékony kiválasztás gyakorlatát. Ennek feltétele a HR szervezet aktív bevonása az előkészítésbe illetve a tréning lebonyolításába és utánkövetésébe. A cél, hogy a vezetők konkrét, valós eseteken keresztül azonnal felhasználható módszereket és eszközöket kapjanak. A módszer lehetővé teszi, hogy a belső folyamatokat, szabályokat, adminisztratív feladatokat mindenki megismerje, megértse. Kiemelten fontos a vállalati értékekkel és célokkal összehangolni a vezetői viselkedést a kiválasztás során.

Elméleti alapok:

A hatékony interjúzás előfeltétele, hogy sokoldalú elméleti tudással rendelkezzünk HR, közgazdasági, pszichológiai, szociológiai, szervezetelméleti és management szempontból. A tréning törekszik arra, hogy integrálja azokat az ismereteket, amelyek összekapcsolva a céges specialitásokkal jó értelmezési keretet nyújtanak a keresés és kiválasztás tervezéséhez, a lebonyolításához és a végső döntések meghozatalához. Az elmélet kisebb részben interaktív előadások formájában, nagyobb részben a gyakorlati feladatokhoz kapcsolódóan kerülnek bemutatásra. A tréningen a vezetők megértik, hogy a vezetői funkció egyik kiemelt fontosságú eleme a munkatársak kiválasztása, amely meghatározza a munkacsoport potenciális teljesítményét. Az elméleti alapozásban hangsúlyosak azok az elemek, amelyek a vezetői szerepben megjelenő felelősségek és feladatok ellátását teszik egyszerűbbé, átláthatóbbá anélkül, hogy nagy ívű HR management előadásokat tartanánk.

Készségfejlesztés:

Ne csak beszéljünk róla, hanem csináljuk is! Két gyakorlati szakember támogatásával a résztvevők az alapoktól kezdve gyakorlatban építik fel a közös megoldásaikat, amelyeket a végső interjúgyakorlatban csúcsosodnak ki. Praktikus ötletek, trükkök, praktikák épülnek bele a megoldásokba, amelyeknek a trénerek mellett a résztevők is forrásai. A készségfejlesztés egyik fontos eleme, hogy minden tanult módszert kipróbálnak a résztvevők és az alkalmazásukról szakértői visszajelzéseket kapnak. A tematika lehetővé teszi, hogy teljes interjú guide-ok készüljenek a 2 nap végére, ami azonnal használható az adott munkakörben.

Várható Eredmények és a tréning hatásai

 

 • Erősödő kölcsönös bizalom és tisztelet a HR és az üzleti vezetők között.
 • Közös platform a toborzási és kiválasztási gyakorlatban.
 • Tiszta és egyértelmű szabályok és keretek a vezetők számára.
 • Javuló együttműködés a HR és a vezetők között.
 • Változó vezetői szemlélet a saját felelősségük kapcsán a kiválasztás sikerében.
 • A kompetencia modell kiterjesztése más vezetői feladatokra (teljesítményértékelés, fejlesztés, karrier és utánpótlásmenedzsment).
 • Új szempontok megjelenése a vezetői gyakorlatban (GDPR, esélyegyenlőség, employer branding, vállalati értékek).
 • Jó gyakorlatok terjedése a szervezeten belül.
 • Csapatépítő hatás a vezetők között.
 • Professzionális vezetői interjúk, amelyek javítják a cég márkanevét a munkaerőpiacon.
 • Gyorsabb döntések az egyértelmű és nem változó követelmények , vezetői elvárások miatt.
 • A szubjektív döntések helyett objektív, üzleti döntések, amelyek figyelembe veszik a munkaköri teljesítményelvárások mellett a beilleszkedés szempontjait is.