HR Szakembereknek

 

 


 

Nyílt vagy céges tréning

 • Nyílt tréning

A nyílt tréning azoknak szól, akik a saját személyes fejlődésük érdekében szeretnék aktualizálni a tudásukat, benchmark információkat szerezni a piaci trendekkel kapcsolatban, a saját tudásukat szeretnék ellenőrizni illetve el szeretnék mélyíteni az interjúzáshoz szükséges tudásuk és készségeik szintjét. Kifejezetten hasznos azoknak, akik a saját szervezetükön belül nem tudnak mentort találni saját fejlődésükhöz.

 

 • Céges tréning

Azoknak a cégeknek szól, akik szeretnének egységes folyamatot és módszertant teremteni a kiválasztási gyakorlatukhoz, vagy alkalmazkodva az üzleti kihívásokhoz új elemeket, módszereket kívánnak bevezetni a keresési és kiválasztási gyakorlatukba. Ebben az esetben a cégre szabott tréning azonnali válaszokat ad a napi kihívásokra, pontosabb válaszokat adhat a személyes problémákra.

 

 

Esettanulmány végigkövetése

A nyílt tréningen egy esettanulmány végigkövetése adja a tréning keretét. A módszer lehetővé teszi, hogy a keresés és kiválasztás komplex megközelítésére késztessen, egy adott helyzet elemzéséből elindulva építse fel a leghatékonyabb kiválasztási projektet.

Elméleti alapok

A hatékony interjúzás előfeltétele, hogy sokoldalú elméleti tudással rendelkezzünk HR, közgazdasági, pszichológiai, szociológiai, szervezetelméleti és management szempontból. A tréning törekszik arra, hogy integrálja azokat az ismereteket, amelyek összekapcsolva a céges specialitásokkal jó értelmezési keretet nyújtanak a keresés és kiválasztás tervezéséhez, a lebonyolításához és a végső döntések meghozatalához. Az elmélet kisebb részben interaktív előadások formájában, nagyobb részben a gyakorlati feladatokhoz kapcsolódóan kerülnek bemutatásra.

Készségfejlesztés

Ne csak beszéljünk róla, hanem csináljuk is! Két gyakorlati szakember támogatásával a résztvevők az alapoktól kezdve gyakorlatban építik fel a közös megoldásaikat, amelyeket a végső interjúgyakorlatban csúcsosodnak ki. Praktikus ötletek, trükkök, praktikák épülnek bele a megoldásokba, amelyeknek a trénerek mellett a résztevők is forrásai. A készségfejlesztés egyik fontos eleme, hogy minden tanult módszert kipróbálnak a résztvevők és az alkalmazásukról szakértői visszajelzéseket kapnak.

Várható eredmények, hatások

 • Új piaci információk, a munkaerőpiaci trendekről, változásokról
 • Benchmark tapasztalatok a hazai cégek gyakorlatával kapcsolatban
 • Új ismeretek a kiválasztás modern gyakorlatával kapcsolatban
 • Új módszerek a munkakör analízis, a döntés előkészítés, a kereséséi projektek menedzselése, a személyes és telefonos interjúk tervezése és lebonyolítása, valamint a pályázók értékelése témakörében
 • Új személyes kapcsolatok a HR szakmában
 • Új HR-es szerepmodell a szervezeti kiválóság erősítéséhez
 • Új személyes élmények a saját eszközeink és módszereink külső megítéléséről
 • Erősödő énkép és önbizalom a belső szolgáltatói, partneri szerep betöltéséhez
 • Tréningmódszertani tapasztalatok egy HR-es téma feldolgozásához